Log alstublieft in

Voor deze functie moet u zich registreren of inloggen.

HET EILAND KOS

Gulet Cruisen van/naar het eiland Kos

Kos is een bezoek meer dan waard. Kos is het eiland die Hippocrates, de vader van de geneeskunde op de werdeld zette. Het derde grootste eiland van de Dodekanesos, het is een zeer groen eiland met een uitstekende infrastructuur en brede lange wegen met palmbomen. Tijdens uw bezoek aan Kos, moet u zeker een bezoek brengen aan de oude ruïnes van de stad, die talrijk en opmerkelijk zijn, de ruïnes van ‘Asklipios’, het ‘Kasteel van de ridders’ en de reusachtige boom van Hippocrates (stamdiameter is 11,5 meter!). Op kos vindt u een aantal van de mooiste stranden van de Dodekanesos eilanden. Met de vele archeologische sites in en rond de stad, is Kos de ideale plek om te wandelen of te fietsen.

Het toeristisch eiland Kos heeft verschillende bars en clubs voornamelijk gelegen in de hoofdstad en haar toeristische resorts. Al die plaatsen bieden een breed gama muziek aan en de mogelijkheid om te feesten tot het ochtendgloren. Er is eveneens een bioscoop in de stad en tal van tavernes die open zijn tot 02.00 en bieden live-traditionele Griekse muziek.

De talrijke en prachtige stranden van Kos zijn één van de belangrijkste oorzaken van de populariteit van het eiland. Genesteld in de pittoreske baaien of uitgespreid over kilometers, deze stranden hebben kristalhelder water variërend van azuurblauw tot smaragdgroen. Sommige hebben gladde steentjes, andere hebben fijn wit zand, andere goudkleurig zand en nog andere zijn gezegend met zeldzaam zwart zand.

HOE HET EILAND KOS BEREIKEN

Tijdens het hoogseizoen zijn er chartervluchten die vertrekken vanuit tal van /naar Europese steden naar/van de nationale luchthaven van Kos, Hippocrates.

Komende van Bodrum, zijn er veerboten die geëxploiteerd worden door ferrymaatschappijen. Bodrum Ferryboat Associatioin heeft dagelijks trips tussen Kos en Bodrum tijdens de zomer. In de winter varen de veerboten drie keren per week op maandag, woensdag en vrijdag. De veerboot vertrekt in Bodrum om 09,00 en keert terug naar Kos om 16,30. De Bodrum-Kos reis duurt ongeveer 1 uur. Dezelfde rederij heeft ook elke dag een draagvleugelboot tijdens de zomermaanden, behalve op zondag.

WAT IS HET BESTE SEIZOEN?

In juli en augustus zijn de dagen lang en warm en zijn de nachten warm. In juni, begin juli en september bieden een betere combinatie met warme dagen en koele avonden. Het water kan in september op bepaalde plaatsen bijzonder warm zijn. De maanden mei en oktober bieden uitstekende zeilomstandigheden.

INFORMATIE OVER KOS
DINEREN OP KOS

Kos zal aan iedereen voldoen op gebied van smaak. Vanuit het kleine pittoreske restaurants met hun traditionele gerechten, de verleidelijke voorgerechtjes in de verschillende ouzeri’s tot de tavernes en visrestaurants met hun heerlijke aroma’s die u honger zullen doen krijgen, zult u niet weten waar beginnen. Zonder de internationale restaurants te vergeten, zoals Italiaans met een breed gamma aan pasta en exotische pizza, zoet zuur Chinees, Indisch en red hot Mexicaans. Al deze onvergetelijke gastronomische smaken zijn voor u beschikbaar, en niet alleen in Kos stad maar ook in de dorpen.

NACHTLEVEN OP KOS

Kos heeft echt een uniek nachtleven. De jonge, de modieuze, de rusteloze, zelfs de traditionele stille types worden aangetrokken tot het uitgaansleven op het eiland. Strandbars bieden de geweldige combinatie van een prachtige zee en een koel drankje voor degene die op zoek zijn naar één of meer romantische avonden en voor degene die na een hele nacht Kos stad met straten vol met bars en dansvloeren om u te laten genieten tot in de vroege morgen. Ongeacht waar u zich op Kos bevindt, u zult er een onvergetelijke avond mee toevogen aan uw vakantiedagboek.

SHOPPEN IN KOS

Het eiland Kos slaagt erin een succesvolle combinatie te maken tussen het traditionele product erfgoed en de nieuwste technologische ontwikkelingen. Door een wandeling te maken in de pittoreske straten van de Oude Stad zal men snel beseffen dat er een enorme verscheidenheid aan producten te kiezen is. Of u dus op zoek bent naar een olijfoliebar of lokaal geproduceerde honing tot de laatste gameconsole voor de jongsten, of lekker op zoek om uzelf te verwennen met wat juwelen, u vindt er alles en aan redelijke prijzen.

GESCHIEDENIS VAN HET EILAND KOS

Kos was reeds bewoond in de prehistorie. Ronde de 14de eeuw voor Christus kwamen vanuit Kreta de Minoïers aan. Een paar eeuwen later, begonnen de Doriërs aan te komen. Rond 700 voor Christus bouwden ze de oude stad van Kos, die samen met Lindus, Cameirus, Ialysos op Rhodos, Cnidus en Halicarnassus in Klein Azië het zogenaamde Dorian Hexapolis vormden. In de 5de eeuw voor Christus werd Kos ingenomen door de Perzen, na hun nederlaag op het vasteland van de Atheense Liga (479 vC) In 460 voor Christus, Hippocrates, de vader van de geneeskunde, wiens naam wereldwijd bekend is, want hij was de oprichter van de eerste school van de geneeskunde werd geboren op Kos. Na zijn dood (357 voor Christus), de mensen van Kos bouwden het bekende Asklepeion, ter ere van de god Asklepios, die dienst deed als ziekenhuis, die duizenden patiënten toeliet uit alle delen van de Middellandse Zee en de door Hippocrates onderwezen therapieën toepasten. Volgens de mythologie, is Kos het heilige land van Asclepius, de God van de genezing. Archeologische vondsten bewijzen dat dit eiland sinds de prehistorie bewoond werd. De Minoïsch vestigden zich op het eiland rond de 14de eeuw voor Christus, gevolgd door de Grieken en een paar eeuwen later bouwden de Doriërs de oude stad Kos. De Perzen veroverden het eiland Kos in de 5de eeuw voor Christus, maar werdern verslagen door de Atheners (inde slag bij Salamis) die de controle over het eiland namen. 460 voor Christu is het jaar waarin Hippocrates, de vader van de geneeskunde (stichter van de eerste School of Medicine) werd geboren. Na zijn dood in 357, bouwden de inwoners van Kos de Asklepeion ter ere van de god Asklepios. Dit diende als ziekenhuis om patiënten uit alle delen van de Middellandse Zee te verwelkomen, met artsen die de therapeutische methodes van Hippocrates toepasten. Tijdens de Peloponnesische Oorlog (431-404 vC) was Kos bondgenoot van Athene. Dit is de reden waarom het eiland een hoge hulde moesten betalen toen de Spartanen binnenvielen in 411 vC. In 394 voor Christus, werd Kos weer bondgenoot van Athene en werd de democratie ingevoerd in Kos. Deze periode werd gekenmerkt door een culturele, educatieve en economische groei. In 335 voor Christus werd Kos een deel van het Macedonische Rijk. Na de dood van Alexander de Grote, namen de Ptolemaeën de controle over het eiland en over de rest van de Dodekanesos. De Byzantijnse periode bracht welvaart en rijkdom naar Kos, helaas onder dreigement van de voortdurende aanvallen van piraten waarvan de gevaarlijkste die van de Saracenen waren.
Kos werd een deel van de oostelijke kolonie van het Romeinse Rijk in 82 vC. In het jaar 1204 bezetten de Venetianen het eiland Kos. De Ridders van Saint John die op Rhodos gevestigd waren namen ook de controle over Kos in 1315. Een eeuw later, bouwden ze het prachtige fort dat vandaag staat bij de ingang van de haven van Kos als andere versterkingen. In 1522 namen de Turken de controle over en behielden het tot 1912 toen de Italiaanse troepen Kos binnenvielen en hen verdreven. De rampzalige aardbeving in 1934 vernietigde bijna het hele eiland. De Duitsers vervingen de Italianen in 1943. De Duitse bezetting was een heel sombere periode voor de inwoners van Kos die veel leed en ontberingen moesten doorstaan. De nachtmerrie eindigde in 1945 en Kos kwam onder Britse heerschappij. Tenslotte, op 7 maart 1948 werd Kos verenigd met de nieuw gebouwde Griekse staat.

SIGHTSEEING

De ‘Neratzia Castle’ is gelegen bij de ingang van de haven van Kos op een plaats waar in de oudheid een eiland was, communicatie met het binnenland gebeurde door een brug, die men zelfs vandaag nog ziet. (De brug van de Feniciërs straat) Het is gevormd door twee defensieve terreinen. De binnenste heeft vier ronde torens op de hoeken, de zuidooster toren maakt deel uit van het buitenste district, dewelke groter is dan de eerste, met massieve bastions op de vier hoeken, kantelen en schietgaten. De twee terreinen worden gescheiden door een grote gracht en communiceren met een ophaalbrug. Het kasteel werd gebouwd met lokale steen, evenals met delen van de oude gebouwen (zuilen, architraven, basissen, enz) uit de ruïnes van de oude stad. OP het bovenste gedeelte van de masorry, kan men vele blazoens zien. Boven de hoofdingang ziet men hellenistische fries met maskers en slingers. Aan het plafond van de poort (centrale poort, Carmadino gate) hangen er schuingeplaatste basaltkolommen die waarschijnlijk afkomstig zijn van de vroeg christelijke basiliek van Limen.

Het Kasteel van de Ridders, dit fort, samen met de kastelen van Rhodos-stad en Bodrum was de meeste stevige verdediging van de ridders tegen de Ottomanen. Het werd voor het eerst gebouwd in de 14e eeuw en het wordt gebruikt voor de massieve buitenwanden en binnenkant. Het werd beschadigd in 1945 door een aardbeving en werd gerestaureerd door twee Groot Meesters van de Ridders in de 16de eeuw. Dit mooie en indrukwekkende kasteel staat op Finikon (Avenue Palm), door een brug verbonden met het Platanou plein in Kos Town.

De Asckepeion van Kos ligt 4 km ten westen van Kos, Asklepeio is de belangrijkste archeologische site op het eiland. De opgravingen hier begonnen in 1902 door Iakovos Zaraftis van Kos en Hertsok uit Duitsland. Asklepeio werd gebouwd in een groene omgeving vol met cipressen. Tijdens de oude jaren diende het als sanatorium en het was gewijd aan Aesculapius, de zoon van Apollo, beschermer van gezondheid en geneeskunde. Veel belangrijke mensen onderwezen en werkten hier, één van hen was de vader van de geneeskunde, Hippocrates. Vanwege de steile grond bestaat Asklepeio uit vier niveaus, ‘Andira’ genaamd.

De eerste wordt gekenmerkt door de ruïnes van de Romeinse bouwwerken uit de 1e eeuw na Christus. Het tweede, waar de medische school zo zegt ment gehuisvest werd is gekend voor zijn bogen en standbeelden. De spa’s waren hier en zij werden bewaterd vanuit de bron van Koning Halkon en de bron van Vournika op de berg Dikeo. Het derde niveau is de plaats waar de temel van Aesculapius van Kiparissios Apollo (4de eeuw v C) was. Opgravingen in de omgeving brachten een waardevolle schatkist aan het licht voor het bezoekersanbod, een halfrond platfom en een kleine Romeinse tempel gewijd aan Neron. Het vierde niveau werd gebouwd in de 2e eeuw voor Christus en bevatte een grote tempel in Dorische stijl samen met de kamers van de patiënten.

 • Contact
 • Prijsaanvraag
 • Email ons
 • Bel ons
 • Wij bellen u
 • Live Chat
 • Met trots presenteren wij de beste charter gulet jachten in Turkije en hebben wij meer dan 14 jaar ervaring. Ons ervaren team verzekert u dat charters professioneel verzorgd worden van begin tot eind.
 • SIRRIBIR OKUMUS
  CEO

 • Laat ons uw wensen weten zodat wij u kunnen helpen om de perfecte jacht voor u te vinden.
 • Prijsaanvraag
 • ondersteuningsteam
 • S.OkumusS.Okumus
  Oprichter & CEO
  soguletyacht.net

 • I.OkumusI.Okumus
  Guest Relations
  ioguletyacht.net

 • E.KantarmisE.Kantarmis
  Operation Manager
  ekguletyacht.net

 • E.AriE.Ari
  Verkoopmanager
  eaguletyacht.net

 • A.KantarmisA.Kantarmis
  Verkoop consultant
  akguletyacht.net

 • main.kDikmain.kDik
  Verkoop consultant
  kdguletyacht.net

 • main.sAtesmain.sAtes
  Accountmanager
  saguletyacht.net

 • O.PorkarO.Porkar
  IT Manager
  opguletyacht.net

 • main.fCelikmain.fCelik
  Kantoor assistent
  fcguletyacht.net