Log alstublieft in

Voor deze functie moet u zich registreren of inloggen.

EILAND ARKI

Arki is waarschijnlijk één van de minst bezochte eilanden in Griekenland, met een permanente populatie van slechts 40 personen. De bevolking van het eiland is zo laag dat tijdens mijn laatste bezoek slechts 1 leerling in de school aanwezig was! Er zijn een aantal faciliteiten op het eiland met enkele kamers en een klein mini-supermarkts , verwacht dus niet dezelfde behandeling als op de dichtbij gelegen vakantie eilanden ook al is het eiland uitgegroeid tot een toevluchtsoord voor zeilers. Het eiland van Arki of Akrihs en Narkoi, zoals het vroeger genoemd werd, behoort tot de bevoegdheid van Patmos en ligt op een afstand van 11 km ten ZO van Patmos. Het eiland is omgeven door kleine eilandjes die het Arki Island complex maken (Marathi, Smineronisi, Tsouka, Tsoukaki, Avaptistos, Makronisi, Psathonisi, Kalovolos en Nisaki)

INFORMATIE OVER HET EILAND ARKI

Het beste aan dit eiland is het totaal gebrek aan toeristen. Slechts 1 maand (augustus) bruist het eiland van de activiteit, en voor de rest van de tijd, hebt u het eiland voor u alleen. De hoofdstraat bij de haven is omringd door tavernes die op elk uur open zijn en geweldige gerechten aanbieden. Er zijn een paar stranden, de grootste in Tiganakia, met enkele eilandjes dichtbij die je zwemmend kunt bereiken. Verder heeft het eiland geen natuurlijk water en is het rotsachtig en kaal. Een wandeling van 15 minuten door de heuvels brengt u bij een klein oud kerkje waar u over een adembenemend zicht van de omringende eilanden kunt genieten. De huidige 40 bewoners van het eiland Arki zijn meestal vissers of veehouders. Arki, met zijn mooie en schilderachtige haven vormt een paradijs voor jachten enboten in de zomer. Het feest op 23 augustus ter ere van de Heilige Maagd Maria biedt de bezoeker een authentiek karakter met traditionele folk muziek en lokale gerechten. Op het eiland zijn er herbergen die voor uw verblijf kunnen zorgen wanneer u zoekt naar rust, schoonheid en de oprechte gastvrijheid van de lokale bevolking. In de zomer is er een verbinding met Patmos, twee keer per week, met Chios met lokale boten en met Lipsi met gecharterde boten.

GESCHIEDENIS VAN HET EILAND ARKI

Door een gebrek van drinkbaar water en de kleine oppervlakte van het eiland, is er nooit een compacte nederzetting geweest. Zoals op de andere eilanden, ook in Arki waren de eerste bewoners de Kares gevolgd door de Doriërs en de Ionische Grieken uit Militos die Arki uitbuitten als tussenstation in het kanaal Samos-Kos. Ze bouwden een klein fort, zodat ze het grootste deel van de doorgang konden controleren. Uit gegevens blijkt dat het fort werd gebouwd in het begin vande hellenistische jaren en dat het in twee fasen zou gebouwd zijn. Het noordwestelijke deel van de vesting (op zijn minst de toren) dateert uit de 4e eeuw voor Christus. Er wordt gezegd dat in de Romeinse jaren de burcht verwoest werd door Julius Ceasar toen hij zich eenmaal wist te bevrijden van Farmakonisi waar als gijzelaar werd vastgehouden. Vanaf het fort, ook bekend als ‘Kasteel van Avgoustini’ zoals het vandaag genoemd wordt verwierf de hedendaagse haven Arki zijn naam, de haven van Avgousta. De oude vestingwerken werden opnieuw gebruikt in de vroege Byzantijse jaren, na de passende versterking. Op de site van het fort en op het hoogste gedeelte van de toren moest er direct visueel contact zijn met Kasteli, de citadel van Patmos. Toen in 1087 Saint Christodoulos eigenaar werd van Patmos werd het eiland Arki gebruikt door het klooster voor de landbouw- en de weidegrond. Huidige bewoners van het eiland kunnen afstammelingen zijn van de boeren en de herders van het klooster, dat nog steeds eigenaar is van een groot deel van het land. Er werden twee bronzen munten gevonden op het eiland waarvan er één is van het Romeinse type (Omonia) (Alikarnassos-Kos), waarbij aan de ene kant Karkalas en Cietis te zien is. Op Tiganakia, een klein zandstrand aan de zuidkant van het eiland en in het bijzonder aan het oostelijk uiteinde, is er prehistorisch aardewerk gevonden (Neolithicum), in Koutsoura (omgeving), bij het NA deel van het eiland meldden vissers dat er gebouwen werden gevonden in de zee.

 • Contact
 • Prijsaanvraag
 • Email ons
 • Bel ons
 • Wij bellen u
 • Live Chat
 • Met trots presenteren wij de beste charter gulet jachten in Turkije en hebben wij meer dan 14 jaar ervaring. Ons ervaren team verzekert u dat charters professioneel verzorgd worden van begin tot eind.
 • SIRRIBIR OKUMUS
  CEO

 • Laat ons uw wensen weten zodat wij u kunnen helpen om de perfecte jacht voor u te vinden.
 • Prijsaanvraag
 • ondersteuningsteam
 • S.OkumusS.Okumus
  Oprichter & CEO
  soguletyacht.net

 • I.OkumusI.Okumus
  Guest Relations
  ioguletyacht.net

 • E.KantarmisE.Kantarmis
  Operation Manager
  ekguletyacht.net

 • E.AriE.Ari
  Verkoopmanager
  eaguletyacht.net

 • A.KantarmisA.Kantarmis
  Verkoop consultant
  akguletyacht.net

 • main.kDikmain.kDik
  Verkoop consultant
  kdguletyacht.net

 • main.sAtesmain.sAtes
  Accountmanager
  saguletyacht.net

 • O.PorkarO.Porkar
  IT Manager
  opguletyacht.net

 • main.fCelikmain.fCelik
  Kantoor assistent
  fcguletyacht.net