Log alstublieft in

Voor deze functie moet u zich registreren of inloggen.


HET EILAND PATMOS

Gulet Cruises naar het eiland Patmos

Bekend als het Jeruzalem van de Egeïsche Zee is het eiland Patmos het heilige eiland van de Christenen, waar de Apocalyps van Johannes werd geschreven. De bezoekers van dit Dodekanesos eiland worden de daag van vandaag nog in twee groepen verdeeld: de ene groep die nog komt vanwege het religieus karakter en de tweede helft komt er voor zijn mooie stranden, de rust, het unieke karakter van het eiland met de mensen. Patmos is ‘s nachts een rustig eiland maar een drukke stop overdag voor vele cruiseschepen die er hun aanloophaven van gemaakt hebben. Patmos is een spectaculair eiland met mooie stranden, een uniek landschap maar ook een eiland dat voor kort nog weinig toerisme kende maar nu gestaag groeit. Mis de unieke Paasviering (Grieks-orthodox Pasen), u krijgt er de kans om er het Laatste Avondmaal van Christus te zien. Wandel ‘s avonds ook eens door de smalle straatjes van Hora of Chora en kijk er vanop de Kastelli heuvel naar de zonsondergang.

INFORMATIE OVER HET EILAND PATMOS

‘Het Jeruzalem van de Egeïsche Zee’ of het heilige eiland is één manier om het eiland Patmos te beschrijven. Patmos onderscheidt zich door zijn stranden en voor zijn imposante 11e eeuwse klooster dan het belangrijkste monument is op het eiland. De bouw van het klooster begon in de 11e eeuw. Het wordt omringd door massieve muren met kantelen die de hoofdkerk en de andere vijf kapellen beschermden. Zijn buitengewone schatkamers bevat Byzantijnse en post-Byzantijnse iconen, Heilige vaten, 9de eeuwse boorduursels en ander kostbare voorwerpen, terwij de bibliotheek huizen perkamenten documenten, patriarchale zegels geïllustreerde handschriften en zeldzamen boeken bevat. In de kapel gewijd aan Onze Lieve Vrouw, ziet u fresco’s die dateren uit 1210-1220. Patmos is gelegen tussen Leros en Ikaria is een bergachtig eiland met rotsachtige bodem en een overvloed aan kleine baaien. Het ligt 161 zeemijl van Piraeus.Het majestueuze fort – het klooster kroont de heuvel boven de haven, omringd door schitterende witte, kubusachtige huizen die verdeeld liggen over de flanken en het stadje Chora vormen. Schepen die aankomen in het dok van de haven Skala op Patmos vinden er een levendige plaats met witte huizen,bloemrijke binnenplaatsen, vistavernes, hotels, restaurants, cafes en winkels. Ten noorden van Skala ligt het dorp Kambos te midden van bomen en groen en wordt door velen als het mooiste strand van het eiland beschouwd. Er liggen mijlen sporen en lanen rond Patmos en vele andere kloosters en kerken te ontdekken alsook enkele prachtige zand- en kiezelstranden buiten de gebaande paden. Er zijn ook verschillende andere dorpen het ontdekken waard. De badplaats Grikos ligt slechts op 5 km van Skala een heeft een paar zeer goede tavernes. Andere gebieden op Patmos die een bezoek waar zijn: Kastelli 20’ bergop lopen van het centrum waar men een adembenemend uitzicht zal zien en vooral bij zonsondergang (de kleine kapel op de top met resten van een Hellenistische muur); Lefkes dat een van de vruchtbaarste valleien is op het eiland en veel van Patmos’ groenten en fruit produceert. Boten van Skala nemen u mee op boottochten naar de nabijgelegen eilanden Fourni, Arki, Lipsi en Marathi.

DE GESCHIEDENIS VAN HET EILAND PATMOS

Volgens de mythologie waren de eerste bewoners van het eiland waren God van de zee Neptunus en Patmos of Pantos die niemand anders dan de godin Diana was. De eerste bewoners waren de Kares in 3000 voor Christus, gevold door de Doriërs en de Ioniërs.Veel later toen de Romeinen over Patmos regeerden werd het eiland een ballingplaats. In 95 na Christus bereikte St. John de Theoloog het eiland en schreef de ‘Openbaring’ in een grot gelegen aan de voet van het klooster.Het eiland wordt meer en meer een bedevaartsoord voor Christenen. In 1100 stichtte de monnik Christodoulos het klooster van St. John de Theoloog. In 1200 werd het eiland veroverd door de Venetianen en in 1537 door de Turken. Vanaf het einde van de 16de eeuw bloeide het eiland door de handel en de scheepvaart van de invallers.De haven van Skala is de veiligste en belangrijkste haven van het hele gebied. Grote pakhuizen worden gebouwd, kastelen en rijke herenhuizen als bescherming tegen aanvallen van piraten. In 1659 vernietigen de Venetianen het eiland en in 1669 valt het eiland onder Turkse bezetting. Het eiland Patmos wort eindelijk bevrijd in 1948 en verenigd met de rest van Griekenland.

SIGHTSEEING

Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Patmos zijn de volgende:

Het klooster van St. John de Theoloog – De Grot van Apocalyps - De vrouwen van de klooster van Zoodoxos Pigi - Kasteli (in Skala) met overblijfselen van een oude Akropolis - De verschillende kapelletjes verspreid over het hele eiland – Doe een dagelijkse excursie naar de kleine eilandjes Arki, Lipsi of Marathi.

 • Contact
 • Prijsaanvraag
 • Email ons
 • Bel ons
 • Wij bellen u
 • Live Chat
 • Met trots presenteren wij de beste charter gulet jachten in Turkije en hebben wij meer dan 14 jaar ervaring. Ons ervaren team verzekert u dat charters professioneel verzorgd worden van begin tot eind.
 • SIRRIBIR OKUMUS
  CEO

 • Laat ons uw wensen weten zodat wij u kunnen helpen om de perfecte jacht voor u te vinden.
 • Prijsaanvraag
 • ondersteuningsteam
 • S.OkumusS.Okumus
  Oprichter & CEO
  soguletyacht.net

 • I.OkumusI.Okumus
  Guest Relations
  ioguletyacht.net

 • E.KantarmisE.Kantarmis
  Operation Manager
  ekguletyacht.net

 • E.AriE.Ari
  Verkoopmanager
  eaguletyacht.net

 • A.KantarmisA.Kantarmis
  Verkoop consultant
  akguletyacht.net

 • main.kDikmain.kDik
  Verkoop consultant
  kdguletyacht.net

 • main.sAtesmain.sAtes
  Accountmanager
  saguletyacht.net

 • O.PorkarO.Porkar
  IT Manager
  opguletyacht.net

 • main.fCelikmain.fCelik
  Kantoor assistent
  fcguletyacht.net